Meer dan 400 leerlingen bezoeken blauwe innovatiedorp Oostende voor Anker

Industrie Ondernemen Tewerkstelling

Donderdag 23 en vrijdag 24 mei bezochten meer dan 400 leerlingen uit Oostendse scholen het Blauwe Innovatiedorp van Oostende voor Anker, georganiseerd door De Blauwe Cluster en Economisch Huis Oostende. Ze leerden er de nieuwe innovaties in de blauwe economie kennen.


Het Blauwe Innovatiedorp op Oostende Voor Anker, dat plaatsvond op donderdag 23 en vrijdag 24 mei, was een groot succes. Meer dan 400 leerlingen uit STEM-richtingen van Oostendse scholen (het College, Ensorinstituut, Athena Pegasus, Vesalius en De Studio) bezochten de diverse standen om meer te weten te komen over de nieuwste ontwikkelingen in de blauwe economie. Dit educatieve initiatief, georganiseerd door vzw De Blauwe Cluster in samenwerking met het Economisch Huis Oostende, bood een unieke kans om jongeren te informeren over innovatieve maritieme technologieën en duurzame oplossingen.

Schepen van Ondernemen Charlotte Verkeyn: Het is essentieel dat we onze jeugd betrekken bij de blauwe economie. Door hen op jonge leeftijd kennis te laten maken met de innovatieve mogelijkheden van onze zee, investeren we in hun toekomst én in die van Oostende. Het enthousiasme en de nieuwsgierigheid die we bij de leerlingen zagen, zijn veelbelovend voor de toekomst van onze stad.

Het Blauwe Innovatiedorp bestond uit twintig interactieve stands waar bedrijven, universiteiten en organisaties hun nieuwste maritieme innovaties presenteerden. Van demonstraties van windturbinetechnologie en drones die tussen offshore windparken opereren. De leerlingen kwamen in aanraking met tal van interactieve ervaringen tijdens deze editie.

Algemeen directeur van het Economisch Huis Oostende Filip Roelandt voegt toe: “Het Blauwe Innovatiedorp was een uitstekende gelegenheid om jongeren te laten zien wat er allemaal mogelijk is in deze groeiende sector. Heel wat jongeren werden ongetwijfeld geïnspireerd hun verdere carrièrekeuzes te bepalen.”

Naast het educatieve aspect bood het Blauwe Innovatiedorp ook een kans voor de lokale gemeenschap om te zien hoe de maritieme sector bijdraagt aan de innovatie en duurzaamheid van de regio. Het evenement was een succes voor zowel de deelnemers uit de scholen als de bezoekers, die zo de vele mogelijkheden van de zee ontdekten.

Meer info over de aanwezige bedrijven vind je hier: www.oostendevooranker.be/nl/blauw-innovatiedorp-toont-de-vele-activiteiten-op-de-zee

Nog vragen, opmerkingen of suggesties?

Contacteer ons via info@economischhuis.be, 059 24 23 00 of maak een afspraak.


Maak een afspraak