Andere subsidies en financiële ondersteuning


Naast de subsidies van het Economisch Huis Oostende, kan een ondernemer op nog heel wat andere subsidies of financiële ondersteuning rekenen.


Subsidiedatabank van VLAIO

Om de ondernemer wegwijs te maken in het ruime aanbod, ontwikkelde VLAIO de subsidiedatabank. De subsidiedatabank bevat een overzicht van de belangrijkste subsidie- en financieringsmaatregelen van de provinciale, Vlaamse, federale en Europese overheden voor de ondernemer actief in het Vlaamse Gewest.

Je vindt er als ondernemer tal van steunmaatregelen voor o.a. opleidingen, hinder bij openbare werken (zoals de hinderpremie en de sluitingspremie), duurzaam ondernemen, enz.

Subsidiedatabank

Start&GO-cadeaubon

Met de starterswerking “Start&GO” biedt POM West-Vlaanderen een totaalaanbod voor prestarters en starters. Via samenwerking met diverse partners (o.a. Unizo, Voka, Syntra West, OC West-Vlaanderen en Starterslabo) biedt Start&GO onder meer infosessies, netwerkmomenten, individuele begeleiding en opleiding aan. Deelname aan deze activiteiten worden betaald met credits. De eerste 1.000 credits ontvang je als starter bij registratie op de website van Start&GO. Wens je extra credits en ben je maximaal 5 jaar actief? Neem dan contact met ons op.

Meer info

Energie

Door de stijgende energiefacturen is het ook voor ondernemers meer dan ooit nodig om energie te besparen. We willen ondernemers hierbij ondersteunen en organiseerden daarom een plenair info- en netwerkmoment. De presentatie vind je hieronder in de downloads. Een overzicht van de maatregelen voor de horeca vind je via Horeca Energy Support

Parkeren - Attest NMBS

Werknemers die in het stadscentrum werken, hebben recht op parking bij de NMBS aan verminderd tarief. Met een specifiek attest dat je bij het Economisch Huis Oostende kan verkrijgen, kan je de aanvraag in het NMBS-station indienen.

Meer info over het attest NMBS

Nog vragen, opmerkingen of suggesties?

Contacteer ons via info@economischhuis.be, 059 24 23 00 of maak een afspraak.


Maak een afspraak