20.02 2024
Oostende

Energiek Oostende: Orac

-
Afgelopen event
Door Economisch Huis Oostende vzw
Netwerken

Ben je geïnteresseerd in het leren over efficiënt energiegebruik en energiedelen? Of wil je graag eens gluren bij de buren en luisteren hoe collega-ondernemers van kmo's uit Oostende het aanpakken? Het Economisch Huis Oostende organiseert een tweede reeks netwerk- en inspiratiemomenten rond het thema Energiek Oostende

Orac Decor heeft het ambitieuze doel om tegen 2050 een herstellende impact te hebben. Zij voerden hiervoor al een aantal ingrijpende veranderingen door. De duurzaamheidsprincipes worden toegepast vanaf het product-design, de selectie en gebruik van grondstoffen, het verhogen van de bio-circulariteit en wordt doorgetrokken doorheen het volledige productieproces. Hierbij speelt ook het energiebeleid een belangrijke rol. Alle productieprocessen worden gevoed met 100% hernieuwbare energie, waarbij een significant aandeel geproduceerd wordt door een eigen zonnepark. Er ligt een focus op spaarzame omgang met water en land en streven naar minimale emissies. Tijdens deze sessie word je rondgeleid in het bedrijf en krijg je de kans om de producten te leren kennen.

Efficiënt gebruik van energie én energiedelen is een belangrijk onderdeel in de zoektocht naar een klimaatvriendelijke en betaalbare energie-onafhankelijkheid. Het Energiehuis Oostende deelt hierover graag hun expertise.


Details

Datum en tijdstip
20 februari 2024 - 15:00
tot 18:00
Locatie
ORAC NV Biekorfstraat 32
8400 Oostende